Informationsgrafik i Appar

Under åren har jag hunnit installera (och avinstallera) en drös appar på min iPhone som på olika sätt använder informationsgrafik. En bra anledning till att inkludera informationsgrafik i appar är att man på så sätt kan få in mycket information på en liten yta. I de här två exemplen tycker jag att appmakarna har lyckats särskilt bra men hög informationstäthet utan att tumma på tydligheten eller överväldiga.

Partly cloudy är en väderapp som visar eventuell nederbörd och temperatur. Du väljer själv om du vill se en överblick över hela veckan eller det kommande dygnet mer i detalj. Snyggt är det också.

 Screenshot från Partly Cloudy visar vädret i Skellefteå.

Screenshot från Partly Cloudy visar vädret i Skellefteå.

Tink är en app som hjälper en att hålla koll på ekonomin. Den synkas till ens bankkonton och kategoriserar transaktionerna. Man får koll på hur mycket man lagt på dagligvaror, kläder och restaurangbesök med hjälp av diagram och gör jämförelser mot tidigare månader.

 Screenshot från Tink visar mina utgifter.

Screenshot från Tink visar mina utgifter.