Snygg nyhetsgrafik

På kontoret har det hänt att någon lämnat ett nummer av Wired framme i lunchrummet. På så vis har jag fått upp ögonen för att tidningen har mycket tjusig nyhetsgrafik och att grafiken ofta är mer modern i sitt uttryck än hos många andra. Det jag menar med modern är att grafiken stilmässigt påminner mycket om den sortens infografiska posters som flyter runt på nätet, men att den innehållsmässigt är som nyhetsgrafik och utvecklar artikelns berättande på ett bra och relevant sätt (istället för att tramsa till det som infografiska posters ofta gör). Kort kan man säga att nyhetsgrafiken har lyckats hitta en trevlig balans mellan bra information och snygg förpackning.

TU har skrivit om undersökningar som visar att informationsgrafik har stor betydelse för läsintresset. När jag köpte min Wired UK senast så tänkte jag att nyhetsgrafik för min egen del har stor betydelse för köpintresset också. Även om en testgrupp bestående av en enda person är lite klent för den slutsatsen.

Bilden nedan kommer från en artikel som handlar om tonåringars ökade användning av sociala medier och deras ökande multitasking. Intressant läsning som jag verkligen rekommenderar!

 Rosdiagram berättar om hur stor andel av brittiska barn i olika åldrar som använder internet.

Rosdiagram berättar om hur stor andel av brittiska barn i olika åldrar som använder internet.