Information is beautiful!

Nu har vinnarna utsetts i 2013 års Kantar Information is Beautiful Awards och det finns flera riktigt fina bidrag att se på www.informationisbeautifulawards.com Jag fastnade speciellt för bidraget om Nobelpristagare från Accurat och dataskulpturerna från Moritz Stefaner. Det eftersom de bidragen verkligen är ovanligt visuellt vackra.

Priset delas ut i olika kategorier och lyfter fram bland annat nyhetsgrafik och animerad informationsfilm. Skaparna bakom priset skriver så här:

The Kantar Information is Beautiful Awards celebrate excellence and beauty in data visualizations, infographics and information art. 

För den som inte är bekant med David McCandless (personen som står bakom priset) sedan tidigare så kan man se honom prata om informationsgrafik i ett numera klassiskt TED Talk här och läsa mer om hans bok Information i beautiful på exempelvis Adlibris.

Jag ser att den här posten blev väldigt länktät, hoppas ni hittar vidare till någon trevlig visualisering som ni inte sett tidigare.

BBC Knowledges animation om DNA är en av pristagarna i årets Information is Beautiful Awards