Video om Florence Nightingales diagram

När man läser om informationsgrafik kommer ofta Florence Nightingales klassiska diagram upp som ett bra exempel. Jag har beundrat hur vackra de är många gånger men visste egentligen inte så mycket om bakgrunden till grafiken, eller vilken kontext de var skapade för. Därför blev jag intresserad av BBCs programserie The Beauty of Diagrams när jag för några veckor sedan tipsades av en släkting om avsnittet med just Florence Nightingale och hennes diagram. Tydligen ska serien ha sänts i Sverige också under namnet Symbolers skönhet. Missade man den då finns hela serien med sex avsnitt nu på youtube.

Snabblektion på 28 minuter om Florence Nightingales diagram

 Diagram som visar orsaken till dödsfall bland soldater

Diagram som visar orsaken till dödsfall bland soldater