Infografik i barnböcker

Under mars har det kommit en barnbok full av informationsgrafik, och i april kommer en till. Böckerna heter Infographics: Human Body och Animal kingdom och baserat på vad man kan hitta skrivet om dem online verkar de väldigt intressanta. Bakom böckerna står datajournalisten Simon Rogers. I en bloggpost om böckerna skriver han bland annat 

So, why produce a book of infographics for children? Data is a way of tackling vagueness, something children dislike intensely. Facts are black and white, right and wrong to the average six year old. They want certainty.

Det är ett intressant sätt att se på vad informationsgrafik kan erbjuda ett barn och en stor uppgift för designers och författare att kunna leverera. Jag kommer att beställa böckerna för att se hur de har lyckats. 

Medan jag ändå är inne på ämnet informationsgrafik för barn så vill jag passa på att göra en efterlysning också. Har ni tips på böcker med infromationsgrafik för barn på svenska? Jag tänker främst på faktaböcker som inte är rena läroböcker. Tipsa mig gärna!

 Bild om valar från boken Animal Kingdom

Bild om valar från boken Animal Kingdom